Početna stranica Portala pravosuđa BiHOkružni sud u Bijeljini

mail print fav manja slovaveca slova

Okružni sud u Bijeljini

03.09.2010.

Prema Zakonu o sudovima Republike Srpske Okružni sud u Bijeljini obrazovan je za područje osnovnih sudova u Bijeljini, Zvorniku i Srebrenici. Osnovni sud u Bijeljini osnovan je za područje opština Bijeljina, Ugljevik i Lopare, Osnovni sud u Zvorniku za područje opština Zvornik i Osmaci i Osnovni sud u Srebrenici za područje opština Srebrenica i Bratunac.


Okružni sud je smješten u zgradi pravosudnih organa u Bijeljini, u kojoj su još smješteni i Osnovni sud Bijeljina, Okružno tužilaštvo Bijeljina i Pravobranilaštvo Republike Srpske sa sjedištem zamjenika Pravobranioca Republike Srpske u Bijeljini. Pored toga u zgradi je smještena i Sudska policija, koja u skladu sa Zakonom o sudskoj policiji, obezbjeđuje sigurnost sudija, sudskog osoblja i građana, sigurnost sudske zgrada i prostorija, te izvršava sudske naloge Tokom 2009 i 2010 godine izvršena je renoviranje zgrade kojim renoviranjem su obezbjedeni  prostorni i drugi materijalno tehnički uslov za rad suda. Izgrađene su dvije sudnice koje su opremljene sa najsavremenijom opremom za suđenje.
U Okružnom sudu  u Bijeljini je zaposleno 11 sudija,  uključujući u taj broj i predsjednika suda,  te 20 ostalih radnika.
  Sudsko osoblje dužno je da savjesno i nepristrasno vrše svoje poslove i čuvaju ugled suda.


        Predsjednik suda

          Zoran Džida


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije